verschillende massageruimten massage gorinchem

Over Mandy en Eric

Mandy aan het woord:

mandy Aand8 + Gorinchem aan het werk

"Aanraken om te laten voelen hoe het werkelijk met iemand gaat voelt een beetje als toveren. Het lichaam laat door het afgeven van diverse signalen (bijvoorbeeld pijn, ongemak, moeheid) weten hoe het met je gaat, die signalen herkennen en ernaar luisteren blijkt vaak lastig te zijn. Maar als op zeker moment ineens begrepen wordt wat het lijf bedoelt dan gebeurt er iets in het lijf, iets magisch bijna (een tinteling, een huivering, emoties…). Het lijf voelt zich dan begrepen en laat dat dan weten. Vanaf dat moment verandert er doorgaans veel...

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen lijf ook steeds beter leren begrijpen. Ik zat veel in mijn hoofd maar door de massages kwam ik in contact met mijn gevoel. Mijn lichaam gaf heel veel signalen af die ik stelselmatig negeerde. Als mijn lichaam aangaf het rustiger aan te doen, ging ik gewoon door. Emoties van boosheid en frustratie stopte ik weg. Als mijn gevoel aangaf om voor mezelf op te komen, redeneerde ik het met mijn verstand weg. Daardoor kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten. Pas toen ik ging luisteren naar wat mijn lichaam mij probeerde te vertellen veranderde er iets. Ik zorg nu goed voor mezelf en neem mijn lichaam serieus. Als het aangeeft dat ik rust nodig heb, dan neem ik rust. Als het vraagt om voor mijn mening op te komen, dan doe ik dat. Alle gevoelens mogen er gewoon zijn, ik negeer ze niet langer. Ik ben nog steeds zo blij dat ik deze stap heb gezet. Mijn leven is waardevoller geworden.

Masseren is mijn passie. Of het nu gaat om holistische therapie, een ontspanningsmassage of een Lomi Lomi, ik vind het allemaal even leuk. Daardoor zit er veel variatie in mijn werk en gaat het nooit vervelen.

Verder doe ik, naast mijn werk, dingen waar ik heel blij van wordt: knuffelen met onze kleinkinderen, laten masseren door Eric, zingen, wandelen, koken, Body Balance, lezen, reizen, afspreken met vrienden en familie. Kortom een rijk gevuld leven.

Ik hoop dit nog lang te mogen doen..."

Opleidingen en diploma's Mandy

 • Massage:
  • Holos Academie in Utrecht: pulsing, chakramassage, voetreflexologie, meridianen massage.
  • Opleidingen Marian Huisman in Rotterdam: lomi lomi practitioner, manuele lymfedrainage.
  • Zonnevlecht in Vlijmen: klassieke massage, bindweefsel massage, triggerpointmassage, energetische massage, cupping.
 • Vitaalcoach: life coach, voedingsconsulente, functional personal trainer bij Hamel college in Gorinchem.
 • Medische- en psychosociale basiskennis bij Con Amore in Amsterdam.

Eric aan het woord:

eric Aand8+ Gorinchem aan het werk

"Na 30 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn vond ik het tijd worden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een milde vorm van 'midlife crisis' zou je kunnen zeggen. Daarvoor had het massagevirus van Mandy mij al aangestoken en al snel werd het me duidelijk dat ik mij ook wilde verdiepen in deze richting. In 2018 en 2019 heb ik de cursus afgerond tot Lomi Lomi practitioner. In september 2018 ben ik gestart met de opleiding holistisch masseur bij Holos in Utrecht en in december 2019 heb ik die opleiding afgerond. Ik vind het fijn om even uit mijn hoofd te gaan en terug te gaan naar het voelen. Inmiddels ben ik begonnen aan de aanvullende opleiding tot holistisch massagetherapeut. Een spannende weg die ik ben ingeslagen en die mij voor nu heel veel energie geeft.

Mijn vrije tijd besteed ik graag samen met mijn gezin, daarnaast sport ik graag (wandelen en wielrennen) en op z'n tijd lees ik een mooi boek. Ik geniet van mijn kleinkinderen en zie met bewondering hun ontwikkeling van baby naar mini mensje, ieder met een eigen karakter. Ze leven erg in het nu en daar streef ik ook naar. Nu is namelijk het enige moment dat telt!"

Opleidingen en diploma's Eric

 • Massage:
  • Holos Academie in Utrecht: holistisch masseur (o.a. klassieke massage, energetische massage en medische basiskennis (HBO-niveau)).
  • Opleidingen Marian Huisman in Rotterdam: lomi lomi practitioner.
Eric volgt momenteel de vervolgopleiding tot massagetherapeut bij de Holos Academie in Utrecht.

"Luister naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen.”


Wil je net als ons naar je eigen lijf luisteren? Reserveer dan een behandeling!

Ja graag!

Over de naam van de praktijk

Aandacht voor jezelf is de basis om goed te kunnen functioneren in je leven. Aandacht is ook wat wij onze cliënten geven: échte aandacht, dat is de reden van de + in onze bedrijfsnaam.

De 8 is voor ons een bijzonder getal. Wij wonen op huisnummer 88 en het cijfer 8 doet ons denken aan een lemniscaat dat symbool staat voor eeuwige beweging. Om vooruit te komen zul je altijd moeten blijven bewegen. Soms met grote stappen, soms met kleinere en af en toe met vallen en opstaan.

Beroepsverenigingen en netwerken

Mandy is aangesloten bij de beroepsorganisatie B.A.T.C. Het lidmaatschap van deze organisatie garandeert dat zij breed geschoold is en zich sterk maakt voor een gezonde maatschappij door natuurgerichte zorg, en volledig werkt volgens de vijf natuurgerichte principes.
In sommige gevallen worden de behandelingen door Mandy (deels) vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar.

BATC beroepsregistratienr.: BR-02156
AGB zorgverlenerscode: 90059239
AGB praktijkcode: 90059240
Klacht- en Tuchtrechtnr.: KB.1408.1748

Holos Netwerk

Eric is aangesloten bij het Holos Netwerk voor masseurs en massagetherapeuten. Het Holos netwerk waarborgt de kwaliteit van haar therapeuten door middel van richtlijnen voor beroepscode, beroepsprofiel en praktijkvoering.


LVNT

Eric is lid van LVNT, de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten.